Potrivirea hainelor dupa conformatia corpului

Trasaturile corpului impun o anumita vestimentatie. Tipuri de conformatie: dreptunghi, clepsidra, triunghi rasturnat, triunghi (para), cerc (mar), oval.

 

Cunoasterea propriilor trasaturi ale corpului inseamna un pas inainte catre alegerea unei vestimentatii perfecte. Atunci cand ai reusit sa-ti stabilesti chiar si cu aproximatie tipul de conformatie caruia ii corespunzi, te poti ocupa de alegerea hainelor, fara frica de greseala. Potrivirea hainelor va deveni o placere pentru femeia ce-si cunoaste propriul corp si mai ales, si-l accepta.

Sa vedem in continuare care sunt tipurile mari de conformatie si ce fel de haine se potrivesc fiecaruia in parte:

1. Tipul drepunghi. Acesta este una din cele mai dorite conformatii de catre femei. Acest tip de silueta este cautat de creatorii de moda, deoarece hainele arata superb pe manechinele cu un astfel de aspect. Evident, cum femeile sunt in general mofturoase, multe dintre cele ce apartin acestui tip de conformatie isi doresc un aspect mai voluptos.

Trasaturile ce caracterizeaza acest tip de conformatie: inalta, subtire, bust mic, talie inalta nedefinita, solduri suple, sezut plat, picioare lungi si subtiri, brate lungi si suple.

Cum alegem hainele?

Pentru partea de sus a corpului. Alegem jachete ori geci cu detalii la guler ori decolteu, cum ar fi o bluza cu volanase ori o jacheta cu guler rulat. Pentru a pune in evidenta o astfel de talie se recomanda cardiganele sau ploverele scurte.

Fustele. Pentru aceasta conformatie se potrivesc fustele evazate, in forma de A, plisate sau in clini. Se recomanda benzile de material si cusaturi verticale late si motivele asimetrice. Aceasta se numara printre putinele conformatii care sunt avantajate de prezenta buzunarelor pe linia soldurilor, deoarece acestea dau impresia unui plus de volum.

Rochii. Acest ip de silueta este avantajat de rochiile cu talie inalta sau joasa tip printesa, cu cusaturi curbate. Elementele decorative de pe decolteu si detaliile de broderie de pe bust vor atrage atentia asupra acestor zone si le vor conferi amploare.

Pantalonii. Alegeti pantaloni cu buzunare si cute dubl sau pliseuri in talie si pe solduri. Vara sunt recomandati pantalonii largi sau bufanti din in.

De evitat: fuste stramte tip creion, pantalonii drepti mulati pe picior si tricoturi mulate, care va accentueaza conformatia alungita si ingusta.

2. Tipul clepsidra. Acest tip de conformatie este admirata de multa lume si reprezinta visul oricarei femei. Aceasta este o silueta armonios proportionata, ce emana feminitate, cu o talie bine definita, incadrata de un bust generos si niste solduri pline. Femeile cu acest tip de silueta ar trebui sa isi puna in valoare intregul corp, fara sa scoata in evidenta o anumita parte.

Trasaturile ce caracterizeaza aceasta conformatie: bust mare, talie ingusta, solduri pline, sezut rotund.

Pentru partea de sus a corpului. Sunt recomandate jachetele cu o croiala simpla, fara inflorituri, cu putine buzunare, precum si bluzele petrecute din tricoturi moi.

Fuste. Se recomanda fuste croite pe bie sau cele confectionate din tricoturi subtiri si fine, care cad in falduri subtiri. Fustele prevazute cu betelie ajustata pe corp vor arata mai bine decat cele cu betelie cu elastic.

Rochii. Pe o silueta de tip clepsidra arata bine rochiile cambrate, care pun accentul pe talie, precum si cele cu talie inalta, care creaza impresia unor picioare mai lungi in cazul persoanelor mai mici de statura. Se potrivesc de asemenea rochiile croite pe bie.

Pantaloni. Se recomanda pantaloni fara inflorituri in zona taliei si a soldurilor. Pentru un aspect supu, alegeti modele cu pense deasupra abdomenului si sezutului, cu fermoar ascuns in cusatura laterala.

De evitat: materiale rigide si jachete patratoase, care sunt prea drepte si lipsite de gratie pentru o silueta cu forme. Rochiile drepte si lipsite de forme nu sunt indicate. Motivele mari, texturile grele si carourile este posibil sa lateasca forma corpului, lasand impresia unui surplus de greutate.

3. Tip triunghi rasturnat. Aceasta conformatie este specifica persoanelor cu o silueta caracterizata printr-o parte superioara mai lata si mai inguste in solduri, lasand impresia unei forme triunghiulare. Vestimentatia trebuie aleasa cu grija astfel incat sa modificam aceasta imagine, armonizand proportiile corpului.

Trasaturile ce caracterizeaza aceasta conformatie: umeri lati, bust mare, talie nedefinita, solduri subtiri, sezut plat, picioare subtiri.

Pentru partea de sus a corpului. Se recomanda bluze simple, cu decolteri rotunde, ovale sau in V. Bluzele legate dupa gat distrag atentia de la umerii lati. Alegeti o jacheta clasica, fara inflorituri, cu incheiere la un singur rand de nasturi.

Fuste. Se potrivesc cele drepte, plisate si trapez, cu tigheluri verticale. Betelia cu intaritura este comoda si arata mai bine decat o betelie cu elastic.

Rochii. Siluetelor cu aceasta conformatie li se potrivesc rochiile de tip tunica si cele drepte. Cele legate dupa gat si cele cu maneci raglan vor atrage atentia spre gat.

Pantaloni. Intrucat sezutul si soldurile sunt subtiri la aceasta conformatie, persoanelor cu acest tip de silueta li se potrivesc blugii si pantalonii cu detaiu pe solduri si chiar cei cu croieli mai largi. Sunt ideali pantalonii cu talie joasa, purtati cu o curea decorativa sau pantalonii cu pliseri cusute si buzunare.

De evitat: fustele sau pantalonii cu talie inalta, fustele cu platca, modelele cu talie incretita si volanase.

4. Tip triunghi (para). Acest tip de conformatie se caracterizeaza prin coapse proeminente si prin faptul ca jumatatea superioara a corpului este mai ingusta decat cea inferioara. Acest dezechilibru se poate corecta alegand o vestimentatie care sa accentueze bustul si talia si sa distraga atentia din zona soldurilor, conferind astfel mai multa armonie corpului in ansamblu.

Trasaturi: umeri ingusti, bust mic, talie ingusta, solduri pline, sezut rotund, coapse late.

Pentru partea de sus a corpului. Bluzele suprapuse vor conferi amploare bustului si umerilor, de asemenea, sunt indicate bluzele cu maneci bufante sau scurte si mulate, precum si cele cu decolteu patrat sau cu platca. Sunt ideale jachetele si sacourile cu guler clasic cu revere.

Fuste. Se potrivesc fuste simple, cu detalii ptine, care cad pe solduri fara a le evidentia. In cazul fustelor mai lungi, alegeti modelele in forma de A, croite pe bie, cu motive asimetrice.

Rochii. Se recomanda deux-piece-urile. Dintre rochii se potrivesc cele de tip printesa care subtiaza soldurile si evidentiaza decolteul.

Pantalonii. Cei mai indicatii pantaloni sunt cei cu fata plata, fara buzunare, cu fermoar ascuns in cusatura laterala si betelie cu intaritura. Este de preferat ca pantalonii sa aiba talie normala, sa fie cambrati si eventual, usor evazati la genunchi.

De evitat: corsaje legate dupa gat sau cu guler inalt, care scot in evidenta umerii ingsti si bustul plat. Pantalonii stramti si conisi cu multe buzunare si cei supraelastici tip colanti nu sunt recomandati.

5. Tip cerc (mar). Aceasta conformatie este una ingrosata in partea de mijloc a corpului. Secretul armonizarii proportiilor consta in alungirea siluetei si distragerea atentiei din zona de talie prin evidentierea picioarelor si a gatului. Nu sunt recomandate hainele foarte largi, care atarna, ci materialele moi, care urmeaza discret linia corpului.

Trasaturi: umeri ungusti, bust mare, abdomen gros, sezut plat, picioare subtiri.

Pentru partea de sus a corpului. Este indicat sa purtam bluze simple, cu detalii pe decolteu, nu pe bust, precum si cardiganele si jachetele drepte, cu revere clasice, mai lungi.

Fuste. Pentru mai multa comoditate sunt indicate fuste cu betelie cu elastic sau cu intaritura acoperita cu o bluza mai lunga. Acestui tip de silueta i se potrivesc fustele drepte, cu clini sau petrecute. Daca este cazul, alegeti o lungime care sa lase picioarele la vedere.

Rochii. Rochiile evazate, cu cusaturi atent pozitionate, specifice stilului printesa, pot alungi silueta. Rochiile tunica arata, de asemenea bine in combinatie cu pantaloi stramti sau tip colant.

Pantaloni. Pantalonii stramti si drepti, cu betelie intarita si fermoar ascuns in cusatura laterala pot constitui o buna alegere, la fel ca si pantalonii cu siret in talie. Acoperiti talia cu o bluza sau jacheta lunga.

De evitat: bluze, jachete si rochii care se muleaza pe corp. Alegeti, in schimb materiale care cad in falduri subtiri. Nu atrageti atentia asupra taliei purtand curele sau haine care accentueaza aceasta zona. Evitati culorile aprinse in partea de mijloc a corpului si ocoliti bluzele scurte.

6. Tip oval. O persoana cu o asemenea talie este, de regula, mai inalta decat cee cu conformatia de tip mar sau para, are talie mai groasa, bustul mai mic si umerii ingusti. Forma corpului este mai usor de mascat datorita inaltimii.

Trasaturi: inalta, umeri ingusti, bust mic, talie groasa, solduri potrivite, picioare subtiri.

Pentru partea superioara a corpului. Purtati cardigane usoare sau jachete necambrate peste bluze simple. Se potrivesc hainele cu detalii pe maneci si camasile clasice cu platca. Alegeti bluze cu decolteu la baza gatului si detalii lucrate manual pe bust.

Fuste. Pe o silueta ovala arata bine fustele drepte si cele asimetrice. Existenta unei borduri deasupra tivului poate constitui o nota originala si distrage atentia de la talie.

Rochii. Pe aceasta silueta arata bine rochii drepte de tip tunica si rochiile retro tip anii 60, ce atarna peste talie, fara sa atraga atentia asupra acestia. Sunt indicate, de asemenea, modelele cu talie inalta, cele cu platca si rochiile largi, care armonizeaza, la randul lor, proportiile corpului.

Pantaloni. Datorita inaltimii si soldurilor inguste, acestei siluete i se potrivesc numeroase forme de pantaloni: cu fata dreapta, cu pense si buzunare, largi, stramti, cambrati, trei sferturi.

De evitat: tricoturi mulate si hainele ce accentueaza talia, precum si cele care au curele si betelii cu elastic sau ajustare pe mijloc. Nu bagati niciodata camasa in fusta sau pantaloni.

zonia.ro%20
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies