Trandafirul, regele florilor

Trandafirul ne incanta cu parfumul sau, dar ne si ajuta in diverse afectiuni.

Trandafirul este dupa parerea multora cea mai frumasa floare, iar cand vine vorba de mirosuri, stiti cu totii ca exista specii ce creaza euforii printre cei ce se bucura de parfumul lor.

Incepand asa cum era si firesc cu mirosul trandafirului si continuand cu functionalitatea lui in doverse tratamente, inclusiv cosmetice, putem spune ca trandafirul duce in spate o istorie naturala a sanatatii, fiecare specie in parte oferindu-ne o parte frumoasa, o bucatica de frumos, ce depaseste utilitatea.

Un singur motiv putem sa invocam atunci cand vorbim despre suprematia trandafirului, anume, acela ca dainuie de peste 4000 de ani, iar de parfumul lui nu ne saturam niciodata.

In trecut, medicii foloseau apa de trandafiri pentru diverse afectiuni, iar cu ajutorul plantelor uscate se vindecau de exemplu bolnavii de tuberculoza, etc.

Nu cred ca este important sa enumeram aici toate afectiunile in care este folosit trandafirul, insa, putem sa suliniem modurile in care acesta este folosit: petale, ulei, apa de trandafiri, etc.

cosmetice cu trandafir

Pentru ca petalele de trandafir sa aiba efectul scontat, acestea se culeg dimineata, de preferat dupa o ploaie sau o dimineata cu roua abundenta, florile trebuie sa fie bine inflorite, nu vestejite. Florile de trandafir nu se spala, iar petalele se folosesc pentru prepararea leacurilor, in stare proaspata ori uscata.

Ce stim despre trandafir si folosirea lui in cosmetica?

Trandafirul este printre florile vinedecatoare ale verii, parfumul sau ametitor, daruit de cele trei Gratii, conform legendei, i-a dat stralucirea, veselia si farmecul sau.

Puterea pe care trandafirul o are, ca floare a dragostei, ca simbol al puritatii si frumusetii, o floare din care se face o minunata dulcea, ori unul din cele mai perfecte siropuri ce poate sa imbie cele mai impietrite inimi, vine probabil din fiecare legenda in parte ce s-a scris in timp despre trandafir.

Parfumul suav al trandafirului denota bogatie, simplitate, voluptate, senzualitate. Uleiul de trandafir este folosit in masaje terapeutice, acesta putand crea stari de relaxare, de calm, pentru ca trandafirul este folosit din vechime ca remediu in bolile nervoase. O baie cu apa de trandafiri inseamna un remediu natural deosebit pentru sistemul nervos.

Apa de trandafiri se poate prepara dintr-o mana de petale, proaspete sau uscate peste care se toarna apa clocotita si se lasa la racit.

Cu alte cuvinte, trandafirul este nu doar regele florilor, dar si regele remediilor, in special al celor ce tin de un domeniu mai putin palpabil, cel al sufletului.

Cum actioneaza trandafirul pentru frumusetea ta?

Trandafirul este o floare dorita ce aduce relaxare si placere.

Unei doamne, un trandafir, ii aduce mereu un zambet pe buze, indiferent de persoana ce-l ofera. Trandafirii contribuie insa, la frumusetea noastra, de exemplu, printr-o actiune foarte utila asupra tenului. Trandafirii confera tenului un aspect de stralucire si prospetime. Drept urmare, extractul de trandafir, apa de tranfiri, uleiuri si celelalte esente sunt foarte cautate in toata lumea.

Uleiul de trandafiri este foarte cautat pentru calitatile sale in industria cosmetica naturista, fiind recomandat atat pentru ten, dar si pentru corp. Obtinerea unei astfel de licori se face cu mare greutate, pentru un litru de ulei detrandafiri avem nevoie de nu mai putin de 300000 trandafiri, iar petalele sunt culese cu grija, inainte de rasaritul soarelui, pe roua, deci, doar asa se poate obtine efectul maxim al uleiului.

Ce efecte are trandafirul pentru piele?

Trandafirul este hranitor pentru piele si de acea este folosit in special pentru pielea uscata si sensibila, cea care necesita o hranire suplimentare in permanenta, elemente continute de uleiul de trandafiri fiind de asemenea utile in intarirea vaselor de sange.

Trandafirul contine foarte multa vitamina C, un puternic antioxidant ce protejeaza pielea si in acelasi timp tine la distanta efectul radicalilor liberi.

Apa de trandafiri, in aceeasi masura, are un efect antiseptic, determinand la randul ei, hranirea si calmarea pielii.

O baie cu ulei de trandafir inseamna rasfat pentru piele si hrana pentru suflet. Daca amesteci 3-4 picaturi de ulei de trandafir cu 2 linguri de spuma de baie, vei obtine un efect deosebit, inclusiv olfactic, si este o metoda foarte eficienta de relaxare dupa o zi grea, dar este si o binecuvantare pentru piele.

Trandafirul este folosit inclusiv in machiaj, in diverse produse speciale.

Lasand la o parte toate aceste binefaceri ale trandafirului, este indeajuns sa inhalam parfum de trandafir pentru ca instantaneu secretia de endorfina si serotonina de la nivel cerebral sa ne determine o stare de fericire, de relaxare, de placere deosebita.

answear.ro%20

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies