Vopsitul parului. Ce culoare ti se potriveste?

Cum facem ca vopsirea parului sa nu insemne si deteriorarea acestuia?

Schimbarea culorii, vopsirea parului, atrage dupa sine uneori consecinte destul de neplacute, de aceea, vopsirea parului trebuie sa fie bine gandita si bine efectuata. Inainte de a incepe sa ne vopsim parului, trebuie sa luam in calcul o serie de aspecte, cum ar fi: daca stim ca ne vom vopsi in permanenta parul, sa cautam vopsea de par potrivita ca nuanta pentru noi (in functie de fizionomie, de culoarea tenului, etc), sa alegem cu grija vopseaua de par avand in vedere acest aspect important al deteriorarii parului, sa alegem pe cat psoibil produse naturale, pe baza de plante in detrimentul celor chimice, etc.

Vopsirea parului inseamna sa potrivim in primul rand culoarea parului cu figura noastra, cu personalitatea noastra, cu tenul si evident cu lungimea si tipul parului nostru.

Majoritatea femeilor se adapteaza multor tipuri de vopsele de par, fara riscuri, totusi, exista si cazuri speciale si nu trebuie sa tratati, din acest punct de vedere, vopsirea parului cu un simplu episod, sa tineti cont de faptul ca puteti sa va deteriorati parul intr-un mod neplacut. La orice vopsea de par pot aparea intolerante, chiar si la cele pe baza de plante te poti trezi cu: iritatii, mancarimi, eczeme, etc.

Se recomanda ca inainte de aplicarea vopselelor pentru par sa se faca un test de intrebuintare (asa cum se recomanda de altfel si pe prospectele multor vopsele de par), aplicand vopseaua in spatele urechii sau in plica cotului, dupa ce am sters bine portiunea respectiva cu alcool. Dupa uscare, se poate face a doua aplicare. Respectiva regiune nu se spala timp de 48 de ore, iar daca in acest interval nu a aparut vreo roseata sau usturime, se poate trece la vopsitul parului.

Vopsitul parului este indicat a nu se face in perioada de stres, de agitatie, de anemie, de depresie, stari de sensibilitate crescuta. De asemenea, daca avem un par fragil, daca avem o cadere excesiva de par este bine sa amanam vopsitul parului sau sa renuntam definitim la el.

Tu ai o vopsea de par preferata?

Orice femeie familiarizata cu vopsitul parului incepe in timp sa prefera o anumita vopsea

Vopseaua de par preferata se stabileste destul de greu, dupa parerea unora fiind o alegere de moment, iar dupa altii o alegere in timp.

Din experienta mea va pot spune ca am ales vopseaua de par preferata in urma mai multor incercari. Uneori mi-a placut foarte mult nuanta, dar nu mi-a placut mirosul (ingrozitor la unele vopseluri) ori nu mi-a placut modul in care rezista in timp sau felul in care se prelinge pe perne in cele mai neplacute momente.

Am incercat foarte multe tipuri, de la vopseaua de par organica, la cea fara amoniac ori vopseaua profesoonala de par.

Acum, sa stiti un lucru, felul in care vopseaua se potriveste parului nostru nu depinde doar de calitatea vopselei ci si de tipul nostru de par.

Vopseaua fara amoniac este preferata mea pentru ca nu suport mirosul neplacut al amoniacului. Si nu numai ei, nici ceilalti membri ai familiei nu-l agreaza.

Vopsea de par naturala

Cum sunt o impatimita al vopsitului acasa, neindraznind sa-mi mai las parul prada coaforului (am incercat de cateva ori si n-a iesit bine defel), ma vopsesc acasa, singura ori ajutata.

Asadar, prefer vopseaua fara amoniac. Acest tip de vopsea a devenit extrem de populara in ultima vreme, datorita in primul rand lipsei efectului neplacut al mirosului de amoniac, dar si al altor efecte negative pe care vopseaua cu amoniac ni le aducea.

Vopseaua de par traditionala a piedut batalia cu vopseaua de par fara amoniac, chiar daca cea din urma nu este atat de rezistenta si nu ofera chiar atata stralucire ca si vopseaua cu amoniac.

Pe de alta parte, vopseaua fara amoniac are proprietati benefice pentru par, de la efectul similar cu cel al uleiurilor naturale, pana la efectul vopsirii in nuante deschise intr-un mod mult mai usor decat cel rezultat in urma vopselei cu amoniac.

Chiar daca nu te vopsesti foarte des este bine sa folosesti vopseaua de par fara amoniac, fiind mai blanda cu firul de par si nu-i mai da aspectul de par uscat.

Pe piata exista foarte multe tipuri de vopsea de par fara amoniac, dintre cele mai cunoscute fiind LOreal, Londa, Wella, Alfaprt.

Vopsea Organica – vopsea de par si oxidant

Vopsea Profesionala – vopsea de par si oxidant

zonia.ro%20

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies