Hainele si conformatia corpului

Cum iti alegeti hainele in functie de conformatia propriului tau corp

 

Cand vine vorba de conformatia corpului, nu exista doua persoane identice, motiv pentru care trebuie sa fim foarte atenti ce haine alegem sa purtam. De multe ori ne gasim in situatia sa ne placa un obiect vestimentar purtat de altcineva si sa vrem sa-l avem cu orice chip; doamenele stiu despre ce vorbesc. Mai ales cand vine vorba de rochii ori de de obiecte dificil de combinat si asortat de genul veste, vestoane, accesorii, sunt impulsionati le cumparam doar pentru ca arata bine pe altcineva, fara sa ne estimam propria cnformatie in raport cu respectivul obiect.

Evident, femeile sunt de multe ori puse in situatia ingrada sa-si recunoasca mici defecte, ori sa zicem anumite forme ce nu le sunt pe plac, motiv pentru care cumpara cu ochii inchisi doar pentru ca acel ceva arata foarte bine in vitrina, pe un manechin sau pe o duduie pe langa care au trecut pe strada.

Multe persoane cred ca-si cunosc conformatia  deoarece s-au obisnuit cu propriul corp, cunoscandu-si calitatile si defectele sau trasaturile pozitive ori negative. De-a lungul timpului insa, intervin o serie de schimbari, astfel ca, fara sa realizam, ne trezim in situatia in care nu ne mai identificam cu persoana care suntem in realitate.

Cum ne determinam conformatia?

De principiu, trebuie sa luam o pozitie dreapta, cu mainile pe talie pentru ca doar dumneavoastra puteti sa simtiti unde se afla aceasta cu exactitate, puteti astfel sa stabiliti unde se afla in raport cu inaltimea, daca este sus sau jos. Petrecandu-va o bucata de elastic in jurul taliei si privindu-va in oglinda, puteti sa stabiliti daca elasticul este paralele cu podeaua, daca sta ridicat in fata sau in spate, acest detaliu fiind foarte important pentru determinarea marimii tivului unei rochii, de exemplu.

Analizandu-va lungimea picioarelor si a spatelui puteti sa stabiliti daca sunt proportionate armonios sau aveti spatele mai lung si picioarele mai scurte ori viceversa. Analizandu-va umerii puteti stabili daca aveti umeri lati sau ingusti, drepti sau curbati. Daca se intampla sa va cada bratele dupa umeri, acest lucru s-ar putea sa se datoreze faptului ca aveti umeri inguusti ori cazuti ori ca exista o distanta prea mica intre bust si linia umerilor.

Daca va priviti bustul puteti spune nu doar daca este mic sau mare, ci si daca este pozitionat relativ sus sau jos. Aveti solduri pline sau suple? Cum aratati in raport cu talia si cu coapsele?

Cum iti poti determina corect conformatia pentru a-ti alege hainele potrivite?

– cereti sfatul unei prietene apropiate. Puteti sa faceti acest lucru doar daca acceptati adevarul si daca stiti ca aceasta vi-l va spune.
– purtati lenjerie intima de calitate, de marime adecvata, in care sa va simtiti bine, care sa va asigure o sustinere potrivita pentru ca determina conformatia corpului;
– analizati-va din toate unghiurile in una sau mai multe oglinzi;
– analizati-va pozitia corpului stand relaxate si veti putea observa daca tinuta vi se potriveste sau trebuie sa va indreptati spatele ori sa va ridicati barbia;
– fiti sincera cu dumneavoastra si analizati-va conformatia corpului in mod corect, altfel hainele pe care le veti alege vor fi nepotrivie.

Stabilirea cat mai corecta a conformatiei propriului corp reprezinta succesul spre alegerea unor haine potrivite. De fapt stabilirea corepunzatoarea a conformatiei reprezinta cheia succesului pentru o femeie. Daca intalniti o femeie imbracata bine inseamna in primul rand ca acea femeie isi cunoaste foarte bine proportiile, conformatia corpului. Sunt foarte multe femei ce stiu sa-si ascunda micile ori marile defecte tocmai pentru ca si le cunosc bine si stiu cum sa potriveasca tinutele astfel incat sa le transforme intr-un avantaj.

Secretul unei tinute impecabile inseamna cunoasterea perfecta a conformatiei corpului. In special cand vine vorba de alegerea rochiilor, cu atat mai mult cand vine vorba de rochii de seara, rochii elegante, inseamna o atenta introspectie si o buna cunoastere a conformatiei corpului, a oricaror linii perfecte ori imperfecte.

zonia.ro%20
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies