Cum prevenim barbia dubla?

Ce-i de facut cu barbia dubla? Ce masuri trebuie sa luam pentru a atenua efectul de barbie dubla?

 

Cu cat inaintam in varsta, pierdem tonicitatea si elasticitatea muschilor, iar depozitele de grasime de sub barbie se transforma in ceea ce cunoastem sub numele de barbie dubla.

Barbia dubla nu apare insa doar la persoanele in varsta, ea aparand si ca o forma de tinuta necorespunzatoare la scris, citit, cusut, spalat, a unor pozitii in care muschii gatului sunt inactivi, relaxati ceea ce determina atonia, curculatia facandu-se mai greu, avand in vedere ca tesuturile sunt hranite defectuos.

Pentru a preveni aparitia efectului de barbie dubla trebuie sa luam masuri ce constau in masaje si exercitii de gimnastica, prin care trebuie sa urmarim intarirea muschilor, impiedicarea formarii depozitelor de grasime, stimularea circulatiei sangelui precum si preintampinarea aparitiei cutelor.

In timpul somnului, capul trebuie sa stea pe o zona cat mai plata, nu pe perne inalte. De asemenea, la citit se recomanda tinerea cartii la inaltimea ochilor, la cca. 30 de cm, si nu pe genunchi sau pe masa, astfle incat sa nu stam mult timp cu capul aplecat.

Ar fi bine, de asemenea, sa executam zilnic cel putin 5 minute o tamponare a zonelor de sub barbie de-a lungul maxilarelor cu degetele intinse si stranse. Se executa de asemenea ciupituri repezi insistandu-se asupra cutelor laterale.

O masura ce te poate scapa de barbia dubla: se recomanda comprese alternative de comprese cu apa fierbinte si apa rece; poti face acest lucru cu doua servetele. Se aplica pe barbie int-run ritm rapid, timp de 10 minute.

Un alt procedeu este indicat in cazul barbiei duble si a gatului ridat, prin aplicarea timp de jumatate de ora a unei comprese cu lapte peste o crema nutritiva cu un continut ridicat de polen.

zonia.ro%20
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies