Coafura si farmecul ei

Coafura naturala este cea mai reusita coafura, evident cu conditia sa fie potrivita personalitatii fiecarei femei in parte

 

In trecut se foloseau frecvent bigudiurile pentru obtienrea unei coafuri, nici astazi femeile nu au lasat la o parte bigudiurile, insa, intre timp au aparut o serie de aparate mult mai comode si mai practice, si totusi, bigudiurile sunt mai sanatoase decat un fier incins tinut pe par.

Operatiunea de punere a bigudiurilor este esentiala daca doriti sa obtineti o coafura buna. Alegerea bigudiurilor este si ea importanta, aceasta facandu-se in special in functie de tipul de par al fiecarei persoane in parte. Daca parul este lins, sensibil, se prefera bigudiurile mici, daca parul este cret, cu firul gros, se prefera bigudiurile mari. Inainte de aplicarea bigudiurilor, se uda parul cu fixativ inainte de coafat, sau cu bere. Se separa parul in suvite, se ridica suvita in sus, vertical, se ruleaza pe bigudiu apoi se fixeaza cu elastic sau cu o agrafa. La ceafa este indicat sa facem melcisori mici pe care sa-i prindem cu un clips. Parul astfel coafat se usuca timp de 30-60 de minute, in functie de lungime, de desime, de grosime. Cand s-a racit suficient (poate sa dureze destul de mult), se scot bigudiurile, se perie parul, dandu-i-se forma dorita. Daca vi se pare ca nu are volum suficient, se trece la taparea parului. Se perie usor, apoi se vaporizeaza lacul fixativ. Pentru ca parul astfel aranjat sa-si pastreze fermitatea, este de evitat expunerea acestuia la o atmosfera umeda.

Evident, cele mai frumoase coafuri sunt cele naturale, cele care nu contin atat de mult fixativ. Moda coafurilor insa se schimba destul de des, iar potrivirea coafurii tine foarte mult cont de parul fiecaruia in parte.
Divisima

Coafura trebuie sa tina cont in primul rand de forma obrazului, de fizionomia fetei.

Astfel, daca obrazul este prelung si subtire, parul va fi scurt, cu breton eventual, daca fruntea este lata, umflat in dreptul tamplelor si a maxilarelor.

Daca obrazul are o forma triunghiulara largit in partea superioara, se recomanda ca parul sa fie lins in crestet, cu mese aduse in fata urechilor.

Daca obrazul este de forma triunghiulara, largit in partea inferioara, este indicat sa purtam parul scurt, cu mese aduse sre obraji pentru a-i diminua, parul fiind umflat spre varful capului, un breton care sa acopere fruntea, eventual.

Daca aveti un gat scurt, se recomanda o coafura degajata, cu coc in crestetul capului sau parul foarte scurt care sa nu depaseasca urechile.

Daca aveti gatul lung, purtati un coc la ceafa sau parul va fi tuns astfel incat sa va acopere ceafa.

Daca crestetul capului este plat, se recomanda ca parul din varful capului sa fie tapat, iar fruntea acoperita cu breton, la fel si tamplele, se poate face de asemenea o coaura coada de cal.

Daca aveti nasul mare, este indicat sa purtati o coafura cu parul scurt, usor umflat in varful capului, cu mese aduse in fata.

Coafura este evident si o chestiune de gust, fiecare dintre noi „simtind” in devinitiv cum ii sta mai bine, cum se simte cel mai bine, caci pana la urma, indiferent de coafura, fiecare trebuie sa se simta bina in pielea sa.

zonia.ro%20
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies