Maxime… Cosmetice

Maxime, cugetari, proverbe si opinii despre cosmetica si frumusete

Trebuie inainte de toate sa radem natural, fara afectare, dar totdeauna cu moderatie. Ovidiu

Minte sanatoasa in corp sanatos. Juvenal

Miscarea da sanatate corpului. Emerson

Nimic nu epuizeaza si nu distruge pe om atat de mult ca inactivitatea fizica indelungata. Aristotel

Tineretul considera ca are apanajul gratiei si farmecul fizic, ce nu se deterioreaza niciodata si totusi… tinerii de azi vor fi batranii de maine. Jean Cocteau

Pierderea puterilor se datoreaza cu mult mai mult unei tinereti frumoase, decat actiunii distrugatoare a anilor. Batranestea trebuie pregatita din tinerete. Cicero

A imbatrani este singurul mijloc de a trai mai mult. Cicero

Cochetaria discreta si inocenta a logodnicei nu trebuie sa inceteze odata cu semnarea actului de casatorie. A. Voinea

Pentru a mirosi placut, trebuie sa nu mirosi a nimic. Montainge

Izvorul nesectat al frumusetii este sanatatea, iar sanatatea se conserva prin miscare. Iuliu Hatieganu.

Mersul pe jos ma invioreaza si ma inspira. Numai cand corpul mi se pune in miscare, incepe sa se miste si mintea. J. J. Rousseau

A imbatrani nu este decat un obicei rau, cu care un om activ nu are timp sa se obisnuiasca. Andre Aaurois

Cosmetica este arta de a nega actul de naştere. Olga Chekhova

Cand a deschis cutia nenorocirilor, Pandora a fost sigura ca va gasi produse cosmetice. Valeriu Butulescu

Cel mai frumos machiaj al unei femei este pasiunea, dar cosmeticele sunt mai usor de cumparat. Yves Saint Laurent

Sa se bucure de viata este cel mai bun cosmetic pe care il poate folosi o femeie. Rosalind Russel.

Poate ca timpul vindeca ranile, dar este un cosmetician mizerabil. Mark Twain

Cosmetica este o binefacare pentru orice femeie, dar cea mai buna sursa de frumusete pentru o fata este privire unui barbat apropiat. Yoko Ono

Curiozitati cosmetice

Cosmetica reprezinta o preocupare a oamenilor din timpuri stravechi
Faptul ca oamenii au apelat la cosmetica chiar si cand vanau cu unelte din piatra, nu este un lucru ciudat, reprezinta doar o adaptare a nevoilor si necesitatilor la mediul inconjurator.

Iata cateva curiozitati cosmetice de-a lungul vremii:

 • Din Evul Mediu pana la Renastere s-a purtat parul acoperit de o panglica sau un cerc de metal;
 • Pe vremea Imperiului Roman, la Roma a fost deschisa o expozitie de parfumuri si produse cosmetice gazduita intr-un vechi palat, aceasta expozitie cuprinzand diverse obiecte folosite de femeile vremii pentru infrumusetare.
  Piesa de rezistenta a fost renumitul „Parfum al lui Iulius Cezar”, numit si telinum, un parfum preparat din miere si esenta de maghiran, trestie, sulfina si iarba de Grecia.
 • Femeile romane erau mai putin rafinate decat inaintasele lor egiptene sau grecoiace, desi foloseau din artificiile cosmetice ale acestora. Femeile din vechea Roma se spalau cu sapun din Galia si foloseau diverse farduri, cum era ceruza, un compus pe baza de carbonat bazic de plumb. Tot in acea vreme se purtau perucile de diverse culori, iar femeile isi impleteau cozile sub forma de rulou pe frunte sau practicau rularea parului la spate si mentinerea lui cu agrafe si cu ace de metal sau fildes.
 • Perucile erau purtate in trecut si de barbati. In lipsa lor, Cezar isi acoperea chelia cu o coroana de lauri, iar Commodus, isi presa pudra de aur pe par. Se spune ca in Franta perucile se purtau din cauza puricilor, in sensul ca perucile erau folosite in acoperirea puricilor si paduchilor.
 • Femeile matroane si curtezanele intretineau un numar mare de coafeze care le spalau, le vopseau si le pieptanau parul.
 • Romanele foloseau pudra de aur pentru par si obraji, ca si fardurile divers colorate pentru ochi si braji.
 • Igiena romanilor era un lucru foarte important, iar acest fapt l-au resimtit in mod pozitiv tate popoarele cucerite de romani de-a lungul vrenii. In toate orasele romane, precum si in orasele cucerite de catre romani, existau bai publice. In afra salilor cu apa rece (frigidarium), apa calda (tepidarium) si apa fierbinte )caldarium) existau si sali pentru masaj si gimnastica.
 • Cartea chineza Kong-Fu, scrisa cu 3000 de ani inaintea erei noastre (ori inainte de Hristos), se mentiona pentru prima oara practice de masaj.
 • In timpul dinastiei Than, masorii erau vazuti ca vindecatori. Masajul era folosit pentru calmarea durerilor fizice, apoi folosit si in cazuri mai grave.
 • In Europa primii care au practicat masajul au fost medicii greci, apoi cei romani.
 • Romanii si galii au foast socotiti de-a lungul timpului drept cei mai rafinati in domeniul cosmeticii.
 • In jurul matroanelor si al curtezanelor lucrau tot timpul in mod intens „cosmetele” sau „cosmetistele”, fiecare avand o anumita specialitate, o anumita indeletnicire: pentru fata erau fialigele, pentru corp erau enctoristele, pentru par erau enctoristele, pentru par erau paecasiile, pentru manechiura erau drapocistele, etc.
 • Nici barbatii nu se lasau in trecut mai prejos in privinta cosmeticii. Si barbatii se fardau, folosind carbune din jaratec si turnau peste el guma de laudanum, iar ca alternativa foloseau oua de furnica prajite.
 • Femeile isi vopseau parul in negru folosind coji verzi de nuca sau tinctura de frunze de mirt. Femeile extravagante isi vopseau parul in albastru sau galben, folosind zeama de gutui, de masline sau drojdie de vin.
 • Pentru fiecare parte a corpului exista cate un parfum, fiecare parfum in parte indicand un anume rafinament: pentru brate se folosea esenta de mirt, pentru gat si obraji se folosea esenta de palmier, pentru par se folosea esenta de maghiran si pentru genunchi se solosea esenta de mosc. Salile de bal (de banchet) erau parfumate cu ajutorul porumbeilor, care dupa ce erau inmuiati in esenta de parfum , erau lasati sa zboare prin camere si printre oaspeti.

La nivelul anului 1879, o reclama la cosmetice suna astfel „Senzational! esenta de radacina de lipan da reusita cresterii oricarui par; Iar balsamul de mesteacan indeparteaza orice zbarcitura, procurand o forta juvenila”.

zonia.ro%20

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies