Despre bijuteriile handmade

Bijuteriile handmade sunt bijuteriile lucrate manual, fie ca este vorba de parti din bijuterii, fie ca este vorba doar de asamblarea lor.

Bijuteriile handmade a devenit o adevarata industrie, pe masura ce omul se intoarce din ce in ce mai tare in trecut, in privinta preferintelor pentru mancare, pentru natural, pentru frumos, bijuteriile handmade capata la randul lor un loc de frunte in randul doamnelor si domnisoarelor.

Bijuteriile handmade au un stil propriu, in general scotand in evidenta a anumita naturalete ce lipseste, spre exemplu, unor pietre pretioase peste masura de slefuite.

Prin definitie, bijuteriile handmade sunt bijuteriile lucrate manual, ele cuprinzand atat parti din bijuterii lucrate manual, dar si asamblarea unor parti provenite dintr-o productie in serie, industriala.

Bijuteriile handmade sunt si cele obtinute de asemenea cu diverse masini ce pot fi actionate manual, cum sunt matritele, presele, masini de gaurit, etc. De asemenea, bijuterie handmade se poate numi orice obiect de podoaba (de impodobit), ce poate fi realizata din orice fel de material.

In ultimii ani, in Romania, au aparut numerosi creatori de bijuterii handmade, unii dintre ei, mai talentati si cu simtul raspunderii in afaceri, au castigat chiar bani frumosi, deschizandu-si mici afaceri de familie.

Roxannes bijuterii handmade

Creatorii acestor bijuterii handmade pun foarte multa pasiune in obiectele create, unele dintre ele fiind mult mai expresive decat cele mai scumpe bijuterii. Crearea acestor mici obiecte de arta stimuleaza imaginatia, dand o stare placuta de relaxare celui ce se exprima astfel, si fac dintr-o bijuterie handmade o mica capodopera.

Bijuteriile handmade nu sunt in general obiecte de mare vloare, ba mai mult de atat, multi creatori de bijuterii handmade isi apreciaza indeosebi negativ munca, doar cu scopul de a castiga un ban.

Bijuteriile handmade trebuie apreciate la o valoare corespunzatoare, iar acest fapt poate fi realizat prin comparatie, pe internet puteti gasi foarte multe site-uri ce comercializeaza bijuterii handmade, deci, daca v-ati propus sa faceti o afacere din arta dumneavoastra, puteti sa va estimati intr-un fel munca, comparandu-va lucrarile cu ale altr creatori de bijuterii handmade.

Bijuteriile handmade sunt de foarte mut ori subestimate, acest lucru fiind valabil pentru piata romaneasca, pentru ca daca comparam preturile pe pietele internationale, vom descoperi cu surpriza ce preturi fabuloase pot avea aceste mici obiecte de arta.

De exemplu, multe evenimente bucurestene sunt insotite de vanzari de bijuterii handmade, de la Muzeul Taranului, la Muzeul Satului, de la diversele mese intalnite prin piete si talciocuri, pana la lemente de consignatie, cu vchime. Mai toate bijuteriile handmade intalnite la aceste evenimente parca scot in evidenta un soi de stradanie de a se asemana pe cat posibil cu bijuteriile de serie, lucru inacceptabil pentru cunoscatori si pentru cei ce vor sa achizitioneze astfel de comori.

In istorie, oamenii au creat, multi dintre stramosii nostri fiind maestrii ai artei, creatori de bijuterii. Se spune despre daci ca-si concepeau bijuterii masive, in dalta si ciocan, deci, ca erau rudimentari intr-un fel, insa, podoabele purtate aveau o foarte mare greutate. Bijuteriile dacilor ajungeau si la 0,5 – 1 Kg, ca sa va faceti o impresie despre masivutatea si modul cum gandeau stramosii nostri vis-a-vis de bijuterii. Pe de alta parte, romanii, mari fani si ei ai bijuteriilor, mult mai rafinati si mai obisnuiti cu bijuteriile, preluand din mers foarte multe dinttre modelele si metodele de lucru ale popoarelor cucerite, aveau un adevarat cult pentru bijuterii, motiv pentru care, multe dintre modelele de bijuterii din perioada infloritoare a Romei se produc si astazi, ca de altfel si alte obiecte de imbracaminte si incaltaminte.

Bijuteriile sunt un cumul de frumusete, un timult istoric, o arta inestimabila. Bijuteriile handmade reprezinta esenta umanitatii cu tot frumosul produs de aceasta si emanat in micile obiecte de arta ce abunda in imaginatie, o traducere de stari, de vise, de sentimente, care mai de care mai insufletite, mai feerice, mai tumultoase.

Bijuteriile handmade inseamna pasiune. Toate aceste accesorii lucrate manual, ce poarta numele de bijuterii handmade sunt caracterizate de unicitate si originalitate, lucru foarte placut femeilor, femei ce doresc sa fie unice in felul lor, sa nu poarte o bijuterie identica cu o alta femeie.

Aceasta nevoie de unicitate, de originalitate a femeilor a determinat dezvoltarea acestui segment al bijuteriilor handmade, sgment ce presupunem noi ca va lua proportii in viitorul apropiat.

Daca ne gandim la un simplu cadou pe care-l putem face unei femei, si asocietam acest cadou cu o bijuterie handmade, vom descoperi ca acesta poate fi cel mai apreciat cadou, incomparabil mai apreciat si mai valoros in ochii unei femei, decat ar fi o bijuterie de lux, iar acest fapt deriva din acea unicitate si originalitate de care vorbeam, pe care o au incontestabil bijuteriile handmade.

zonia.ro%20

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies