Remedii naturale cu caise si zarzare

Alege sanatatea din livada, alege caise si zarzare

 

Caisele sunt fructe placute in general, probabil nu acelasi lucru putem spune despre zarzare, insa, si acestea sunt destul de populare, mai ales printre copii.

Unii dintre noi prefera caisele coapte si foarte zemoase, altii pe cele mai verzi si mai acrisoare. Copiilor le plac samburii de caise, doamnele dulceata de caise, iar barbatii nu se lasa mai prejos preferand si ei o caisata parfumata.

Desigur, caisa este un fruct foarte delicios si bogat in acelasi timp in vitamine si oligolemente, insa, putini dintre noi stiu ca aceste doua minunate fructe pot fi si niste leacuri foarte utile.

Iata cateva modalitati simple de folosire a caiselor si a zarzarelor cu efecte bune pentru sanatate:

– daca folosim o cantitate de 100 g de caise uscate, fara samburi oparite cu apa, cat sa acopere fructele, acestea lasandu-se circa o ora, dupa care caisele se toaca marunt, se adauga 100 g de morcov ras si o lingura de zahar pudra. Se amesteca bine si se va consuma de trei ori pe saptamana. Acest amestec este foarte util pentru imbunatatirea vederii.

– daca se amesteca 100 g caise sau zarzare uscate cu miezul de la doua nuci (atit caisele cit si nucile – bine maruntite), apoi cu o lingura de miere. Luind cite una-doua lingurite din acest amestec, inainte de culcare, se mentine tonusul general si capacitatea de munca pe durata urmatoarei zile.

– folosim 100 g caise sau zarzare uscate peste care se toarna apa in clocot si se fierbe timp de 15 minute. Fiertura se raceste si se bea din ea de doua ori pe saptamina, pentru restabilirea echilibrului bioenergetic.

– peste 10 caise uscate se toarna apa in clocot, astfel incit sa acopere fructele. Se lasa asa, cu apa, 40-60 minute, dupa care apa se scurge, iar la caisele inmuiate si strivite se adauga miezul de la o felie mai mare de lamiie si o lingurita de miere. Amestecul mareste rezistenta la imbolnavire, intareste sistemul imunitar. Se pot folosi, desigur, in locul caiselor uscate, 10 caise proaspete, mari si bine coapte.

– peste 100 g zarzare sau caise uscate si 50 g stafide se toarna apa in clocot. Se lasa sa se traga 40-60 minute. Se maninca fructele si se bea zeama rezultata, pina se va termina toata cantitatea preparata. Leacul acesta se va prepara si consuma de doua ori pe saptamina, in starile de oboseala cronica – fizica si psihica – pentru a lichida epuizarea organismului.

-se pun la inmuiat trei caise, turnind peste ele apa in clocot. Dupa o ora, apa se scurge. Se fierbe jumatate pahar de fulgi de ovaz, apoi se amesteca fiertura de fulgi sau ovaz cu caisele inmuiate, bine maruntite. Cite o doza astfel preparata se va consuma, de patru ori pe saptamina – dimineata si seara – in curele de slabire, pentru eliminarea reziduurilor din organism.

dyfashion.ro%20

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies