Stefan Banica Sr.

Chiar daca nu mai este printre noi, Stefan Banica Sr. ramane o vedeta aparte in peisajul artistic romanesc.

 

Stefan Banica Sr. a fost un actor desavarsit, de teatru si de film. S-a facut cunoscut indepsebi cu celebrele cuplete alaturi de Stela Popescu, in spectacole de revista, dar si in emisiunile de divertisment. De neutitat sunt roluri celebrele din teatrul romanesc. Nimeni nu-l poate uita pe politistul Pristanda dintr-o Scrisoare pierduta.

Nasuct in 11 noiembrie 1933, a avut o activitate cinematografica destul de bogata pentru acele vremuri, cumuland peste 20 de filme, dintre care cele mai cunoscute: Brigada Diverse, Pacala, Nea Marin Miliardar, De ce trag clopotele, Mitica? si ultimul sau film, Cel mai iubit dintre pamanteni.

Ramas in amintirea publicului roman si prin numeroase melodii indragite, dintre care „imi acordati un dans”, „Gioconda se marita”, Hei, cosar, cosar”, „asta seara ma fac praf” sunt piese de neuitat ce dau un farmec aparte Bucurestiului din acele vremuri.

Considerat unul din cei mai talentati actori de pe scena romaneasca, Stefan Banica sr. a incatat milioane de oameni si ne aduce si astazi zambetul pe buze, iar eu personal trebuie sa spun ca am un sentimen deosebit cand imi amintesc de rolurile si piesele sale celebre.

Melodiile cunoscute ale lui Stefan Banica Sr. au mireasma Bucurestiului de odionioara, de parca s-au nascut si au crescut impreuna; este atmosfera de margine de Bucuresti, cu bune cu rele, arzatoare, pasionala, placuta, incantatoare, de neuitat.

Te vom iubi mereu Stefan Banica Sr.

zonia.ro%20
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies