Audrey Hepburn

Celebra actrita Audrey Hepburn s-a nascut in 4 mai 1929 in comuna Ixelles, in regiunea Bruxelles, din Belgia.

 

Audrey Hepburn a fost o actrita mai altfel, una care prefera linistea familiala in locul excentritatilor de la Hollywood.

Fiind o femeie simpla careia ii placea sa munceasca pentru copiii ei, Audrey Hepburn s-a luptat toata viata cu ceea ce inseamna notiunea de vedeta in acceptiunea de azi a actorului american.

Simplitatea si naturaletea ei au facut din Audrey Hepburn un model atat in lumea filmului, dar si in cea a modei.

„Audrey s-a mutat impreuna cu mama sa in Anglia si intre 1935-1939 a urmat scoala de fete din Kent.  In anul 1939 s-a mutat la casa bunicului ei in Arnhem, Olanda, tara pe care mama ei o considera ca fiind ferita de atacul gemanilor. Intre anii 1939-1945 Audrey a urmat Conservatorul din Arnhem, unde s-a specializat in balet. In timpul ocuparii Olandei de catre nazisti dansa in secret pentru grupuri de oameni pentru a strange bani pentru ‘rezistenta olandeza’. Mai tarziu actrita va declara ca ‘cel mai bun public pe care l-am avut vreodata nu a scos nici un sunet la sfarsitul reprezentatiei mele’.   Catre sfarsitul razboiului, in timpul foametei olandeze cand germanii confiscau si-asa putina mancare a olandezilor, Audrey si multi altii au fost nevoiti sa recurga la obtinerea fainii din bulbi de lalele pentru a avea hrana. Din cauza malnutritiei, Hepburn a suferit de anemie acuta si probleme respiratorii.     Experientele traite in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial au determinat-o, mai tarziu, sa se implice in campaniile UNICEF.   Dupa razboi, in 1945, Audrey a obtinut o bursa la o scoala de balet din Londra si apoi a inceput o cariera in modeling. Dupa ce a fost observata de un producator in timpul unei defilari, a primit un mic rol in filmul european Nederlands in 7 lessen(1948).    S-a indreptat, apoi, spre America pentru a-si incerce si acolo norocul. Audrey a cunoscut usor succesul dupa rolul din Roman Holiday(1953) castigand premiul Oscar pentru ce-a mai buna actrita in rol principal.”

Audrey s-a stins din viata pe data de 20 Ianuarie 1996, la Tolochnaz, Elvetia, suferind de cancer de colon. A fost numita de People Magazine drept una din cele mai frumoase 50 de celebritati din lume, iar Empire magazine a inclus-o in topul Celor mai buni 100 de actori ai tuturor timpurilor.

Audrey Hepburn a patruns in istoria cinematografiei ca fiind una din cele mai mari actrite de la Hollywood, in anii 1950-1960.

Era foarte inteligenta, vorbea fluent engleza, olandeza, franceza, spaniola, italiana. In 1951, incepe sa joace cateva roluri minore in filme, sub numele de Audrey Hepburn. Apoi, este remarcata dupa filmul ‘Monte Carlo Baby” de catre prozatoarea Colette, care a avut un cuvant de spus pentru a i se distribui rolul principal pe Broadway, in piesa „Gigi”.

Un model pentru foarte multe femei, Audrey Hepburn a ramas in amintirea publicului, remarcandu-se prin simplitate, rafinament, delicatete si modestie, in ciuda inteligentei sale remarcabile.

Dupa parerea noastra, si acesta este si motivul pentru care am folosit-o ca pictograma pentru primul nostru articol de pe aces site, Audrey Hepburn reprezinta un model feminin pentru toate timpurile.

zonia.ro%20
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies