Calirea organismului prin hidroterapie

Obtineti un corp frumos, folosind hidroterapia pentru calirea organismului

 

Hidroterapia ne poate oferi cresterea capacitatii de adaptare, marirea rezistentei la mediul inconjurator, prevenirea bolilor, imbunatarirea activitatii zilnice prin calirea organismului utilizand apa ca factor natural.

Cum realizam corect o hidroterapie pentru calirea organismului?

In primul rand, cand vine vorba de frictionarea cu apa rece, trebuie sa stiti ca nu se recomanda inceperea frictionarii corpului cu apa rece, ci se va folosi mai intai apa la temperatura camerei, urmand ca in zilele ce vor urma ca temperatura apei sa ajunga la 12 grade C.

Frictionarea se poate executa cu un prosop aspru, care se uda cu apa si se stoarce, frecandu-se fata si gatul, umerii si mainile, apoi pieptul si abdomenul. Se trece prosopul la spate si cu ambele maini se frictioneaza regiunea spatelui, de la mijloc in jos. La sfarsit se frictioneaza picioarele. Toata procedura dureaza 2-3 minute, tot efectul constand in rapiditatea cu care sunt executate miscarile.

Prosopul se poate incalzi in timpul frictionarii si atunci se inmoaie din noua in apa, se stoarce si se continua frictionarea. Pentru uscarea corpului se foloseste un prosop uscat, confectionat tot dintr-un material aspru, cu care se freaca corpul, in aceeasi ordine.

Dupa faza de frictionare, trecem la faza de turnare a apei pe corp sau stropirea cu apa rece. Dupa ce ne-am obisnuit cu frictionarile cu apa rece, trecem la stropirea corpului cu apa rece, printr-un procedeu mai energic, care se realizeaza cu o pierdere mare de caldura si va dura cel mult 2 minute, apa fiind de minimum 25 de grade C. Calirea se realizeaza in momentul in care vom putea turna deasupra capului apa din ce in ce mai rece si in cantitati din ce in ce mai mari.

Frictionarea si stropirea sunt indicate mai ales la inceputul calirii, in camera inchisa, la temperatura de 18-20 de grade.

Dusul stimuleaza organismul conferindu-i energie si alungand oboseala. Dusul reprezinta o operatie de calire complexa, care nu este indicata oricui si nu trebuie practicata in orice conditii. Durata unui dus nu trebuie sa depaseasca 3 minute, temperatura apei variind intre 30-40 de grade, mai ales daca nu avem antrenament prealabil.

zonia.ro%20
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies