Despre untul de Shea. Beneficii. Pareri.

Supranumit aurul femeilor, untul de shea este o minune a unui copac ce creste in vestul Africii.

In esenta, untul de Shea isi are sursa in fructul unui arbore african deumit Vitellaria paradoxa sau popular, Shea.

Untul de Shea este folosit in mod traditional in atenuarea ridurilor, ca cicatrizant, in atenuarea ridurilor de expresie, in diminuarea iritatiilor pielii provocate de psoriazis, eczeme, arsuri solare.

Untul de shea este foarte util in regenerarea celulara, fiind recunoscut deja pentru faptul ca previne imbatranirea pielii si a parului si are proprietati hidratante si nutritive deosebit de bune, atat pentru ten cat si pentru corp.

Untul de Shea este bogat in vitaminele A, D, E si F, fiind foarte utilizat in ultima vreme in produsele cosmetice.

unt de shea

Proprietatile vitaminelor continute de untul de Shea in cosmetica:

Vitamina A stimuleaza formarea de noi tesuturi, elimina celulele moarte si accelereaza procesul de cicatrizare. Asigura elasticitate si finete pielii, previne aparitia ridurilor, favorizeaza regenerarea si protejeaza pielea impotriva deshidratarii.

Vitamina D creste absorbtia si favorizeaza retentia calciului, avand o foarte buna actiune calmanta in acelasi timp.

Vitamina E are cel mai important rol impotriva imbatranirii. Fiind un foarte puternic antioxidant, impiedica oxidarea acizilor grasi nesaturati din structura peretilor celulari. Protejeaza totodata impotriva radicalilor liberi, responsabili de distrugerea ADN-ului celular, pierderea elasticitatii si aparitia ridurilor.

Vitamina F ajuta la mentinerea permeabilitatii normale a membranelor celulare, arde grasimile saturate si asigura sanatatea pielii.

Untul de Shea se utilizeaza in cosmetice sub diverse forme si are numeroase directii de actiune:

  • pentru fata si buze;
  • pentru par;
  • pentru vergeturi;
  • pentru pielea sensibila a bebelusilor;
  • dupa epilare sau ras;
  • calmeaza arsurile solare;
  • este foarte bun in dermatite, eruptii, eczeme, eruptii cutanate, piele iritata, cicatrici si dureri musculare.

In cosmetice, untul de Shea se foloseste in combinatii cu diverse uleiuri vegetale, de genul: trandafir, jojoba, migdale sau avocado.

Untul de Shea este foarte recunoscut deja pentru proprietatile sale cicatrizante si antibacteriene, punand la dispozitia celor ce-l folosesc un minunat tratament, avand printre altele efecte curative si calmante.

S-a demonostrat deja ca untul de Shea este benefic pentru aproape toate tipurile de ten, chiar si pentru tenul sensibil.

Fiind un produs 100% natural, untul de Shea este mai mult decat benefic pentru pielea bebelusilor, fiind foarte util si preventiv in aparitia iritatiilor.

Untul de Shea este utilizat sub diverse grade de puritate, insa se pare ca cea mai buna varianta este cea nerafinata, sau de gradul A.

Oricum, noi ne-am interesat si am gasit pe platforma online Bio-Cosmetics doua variante de comercializare pentru untul de Shea:

Unt de shea BIO 200 ml

Unt de shea BIO 1 kg

answear.ro%20

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies