Rochie reusita – culoare potrivita

Ce culoare trebuie sa aiba rochia ptrivita? Cum aleg culoarea unei rochii in functie de un anume eveniment, stare, partener?

 

Rochiile, in general, sunt elemente de vestimentatie ce atrag privire in special prin doua caracteristici, anume, croiala si culoare. Chiar daca dupa multi specialisti, croiala este cea care iese in evidenta, culoarea fiind doar un detaliu, parerea mea este ca de foarte multe ori culoarea este motivul pentru care o femeie cumpara o rochie, ori o alege pentru a o imbraca.

Daca intr-un articol anterior vorbeam despre modul cum croiala poate fi potrivit pentru o anumita conformatie a corpului, ar fi cazul sa discutam un pic si despre culoarea unei rochii, si despre felul in care ar trebui s-o potrivim cu trasaturile caracteristice ale corpului nostru, dar mai ales cu personalitatea noastra. Culoarea unei rochii trebuie sa scoata in evidenta o personalitate puternica, insa, evident, trebuie sa tinem cont si de ocazia pentru care alegem respectiva rochie si culoarea aferenta.

Culorile sunt elemente importante, ce fac parte din viata noastra, motiv pentru care, ne imbracam in culori potrivite in general cu starea noastra de spirit, cu anotimpul, cu o anumita senzatie, cu o anumita stare (chiar si atmosferica).

Rochia din imagine este marca WildFashion (pret fabulos 74 lei!!!) – o gasiti AICI

 

Cand alegem o rochie alba?

Rochia alba ori rochia intr-o nonculoare, inseamna o atmosfera de liniste, de gratitudine, de inocenta, de naivitate, dar si un pic de raceala. Rochia alba iti da o senzatie de fast, de castitate, de stralucire, dar si de oboseala in anumite momente, cum ar fi de exemplu in zilele calduroare de vara cand albul creaza reflexe molesitoare ce se pot transforma intr-o usoara oboseala pentru cel ce le priveste. Dupa cum anticipati, rochia alba trebuie potrivita unor momente de fast, insa, racoroase, care nu implica o activitate energica sporita.

Cand aleg rochia albastra?

O rochie albastra starneste liniste, dar si o raceala linistitoare, te poate indemna la calm si la melancolie, chiar si la concentrare si liniste interioara. Evident, nuantele de albastru sunt multe, iar cele intense trebuiesc asortate evenimentului pentru ca, in functie de nuanta de albastru putem obtine un element de calm, ori sa starnim rumoare printre privitori, dandu-le o senzatie de neliniste si agitatie. Alegem o rochie albastra in general in situatiile de activitate moderata, in ocazii speciale trebuie sa alegem cu grija nuanta de albastru, sa fie potrivita contextului, personalitatii noastre, dar sa nu intre in discordanta cu trasaturile noastre.

Cand aleg o rochie galbena?

O rochie galbena este o rochie dinamica si calda ce poate fi purtata aproape in orice imprejurare. Poti sa starnesti invidie si admiratie, sa dai impresia de inviorare a atmosferei, sa sporesti capacitatea de acitivitate a celor din jur, ce vor fi tentanti sa se concentreze mai mult in prezenta rochii tale galbene. Evident, ca orice lucru in exces, si privind o rochie galbena un timp indelungat poti sa starnesti oboseala, mai ales daca vorbim de un galben intens, galbenul palid producand mai putine efecte de gen.

Cand aleg rochia gri?

Rochia gri este o rochie potrivita unor stari de melancolie, unor plimbari prin parcuri in compania unui tanar amorez, ori unei iesiri la opera  ori la vreo gala, in compania aceluiasi tanar, desigur. Chiar daca este o culoare caracteristica mai ales persoanelor deprimate, totusi, o rochie gri poate da impresia de prospetime, determinand pentru cei din jur o relaxare fireasca, un fel de indepartare de prezent.

Cand aleg rochia rosie?

O rochie rosie reprezinta esenta feminina ce poate fi prezenta in foarte multe ocazii, insa, retineti doamenlor: dunt putine femei ce pot purta o rochie rosie, ba mai mult de atat, dintre cele carora li s-ar potrivi o rochie rosie, sunt putine cele ce STIU sa poarte o rochie rosie. Ei bine, rosu stimuleaza, incita, provoaca, creaza stari de agitatie, stimuleaza intelectuala, il determina pe apropiat sa ia o atitudine de invingator, de om reusit, de om aflat intr-o postura de invingator. O femeie imbracata intr-o rochie rosie il OBLIGA pe partener sa fie un invingator, motiv pentru care, daca respectivul domn se poarta cu putin mai prejos de starea de ‘ROCHIE ROSIE”, esecul este iminent.

Cand aleg o rochie portocalie?

Rochia portocalie este o rochie vesela, stimulativa, senzitiva, ce creaza o atmosfera jucausa, sanatoasa, oprimista. O rochie portocalie iti da o senzatie de dulce, dar si de un mediu sportiv, competitiv.

Cand aleg o rochie violet?

Violetul este o culoare prin esenta rece, motiv pentru care determina nelinisti interioare, creaza efecte contradictorii la nivelul celor din jur. Daca ne gandim la imbinarea de rosu si de albastru, imbinand toate calitatile si toate defectele celor doua culori ce se gasesc la baza violetului, putem doar sa conchidem ca algerea unei rochii violet trebuie facuta cu grija. Un exemplu de ocazie la care se poate folosi o rochie violet poate fi, de exemplu, o gala, ori o petrecere de revelion intr-o atmosfera incarcata, cu zeci de persoane in jur. Rochia violet este potrivita pentru evenimente fastuoase, insa, in care nu ai cum sa iesi in evidenta, chiar daca fiecare din cei prezenti, luat individual, ar fi un unicat, atat ca fizic cat si ca personalitate.

 

Cand aleg rochia neagra?

Fiind ca si albul, o nonculoare, negrul determina neliniste, depresie, induiosare, plinatate si greutate. O rochie neagra poate fi misterioasa ori extrem de superficiala; poti sa sochezi intr-o rochie neagra, ori poti, dimpotrivia, sa creezi atmosfera de cleveteala pentru cei din jur ce vor avea ca subiect de discutie propria ta rochie. Ei bine, rochia neagra se potriveste in orice moment, precum este si reversul. Rochia neagra nu poate fi asociata cu niciun eveniment, cu nicio stare, cu exceptia inmormantarilor, desi, nici acolo nu mai este asa de utilizata. O rochie neagra, cum sa va spun, o alegi sau n-o alegi. In general, femeile apeleaza la rochiile negra pentru a-si ascunde vreun defect fizic, ori vreo stare psihica. Insa, evident, sunt si exceptii, iar acele exceptii reprezinta, dupa cum banuiti, ispitele evenimentului ori regina balului, daca vreti.

zonia.ro%20
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies