Slabesti in ritmul muzicii

Meloterapia celor ce doresc sa slabeasca sanatos, dar mai ales placut

 

Meloterapia, dupa cum stim inseamna tratarea unei boli cu ajutorul muzicii, efecte studiate cu precadere in cadrul medicinei alternative si mai putin in medicina traditionala.

Ei bine, niste cercetatori danezi au testat aceasta metoda de tratament si in cazul obezitatii. Rezultatul studiului a fost ca anumite ritmuri melodice induc un efect asupra creierului ce determina un altfel de ritm la nivelul hormonal al metabolismului grasimilor, in special in privinta asimilarii acestora.

Dintre ritmurile ce au dat acest efect se remarca cele tribale; aceste ritmuri tribale s-au dovedit eficiente in slabire.

Cercetatorii au facut legatura intre ritmul cardiac si ritmicitatea melodica, lucru ce determina o anumita incarcare electrica a etajului inferior al credierului, mai ales la nivelul hipotalamusului. Aceasta reactie coincide cu o accelerare a metabolismului, corpul uman consumand mai multa energie pe aceste ritmuri melodice.

Deci, ascultand un fond sonor care sa aiba o ritmicitate similara cu cea a batailor inimii, creierul nostru ca bloca reflex senzatia de foame si va bloca de asemenea si absorbita graismilor in intestin. Efectul ritmurilor tribale pentru o perioada de 10 minute poate determina o scadere cu pana la 30% a absorbitiei trigliceridelor si acizilor grasi ce rezulta in urma digestiei.

Cum procedati?

– ascultati muzica tribala timp de 15-20 de minute dupa masa;
– evitati alte sunete in aceasta perioada, de prefarat sa fiti singuri in camera;
– pentru a gasi o muzica tribala cu ritm cardiac puteti apela si la ritmuri disco, fara voce.

Un alt rezultat al studiului cercetatorilor danezi a fost acela ca succesiunile de percutii identice pe aceeasi tonalitate, urmate de o alta succesiune asemanatoare, insa pe alt ton sunt si mai eficiente in meloterapia obezitatii. Aceste ritmuri se obtin numai pe sintetizator sunt mult mai usor de procurat, fiind frecvent intalnite in melodiile disco ale anilor 1980. (Ex: Bobbz Orlando – Electric Theatre; New Order – Blue Monday).

Recomandari speciale:

Pe langa recomandarile anterioare valabile pentru aproape oricare tip de ritmoterapie, daca alegeti aceasta varianta de meloterapie, este necesar sa respectati urmatoarele cerinte:
– Beti 200 ml apa inainte de inceperea auditiei.
– Nu fumati in timpul auditiei. Aceste ritmuri cresc necesitatea de nicotina, dar absorbtia rapida a acesteia poate declansa mecanismele ingrasarii.
– Dupa auditie faceti miscare timp de 10-15 minute in aer liber.
– Nu ascultati aceste ritmuri inainte de culcare.
– Durata maxima de auditie a acestor tipuri de ritmuri nu va trebui sa depaseasca 25 de minute.

Pentru cei obisnuiti sa faca miscare, „jogging”, le recomandam in cazul in care doresc sa dea jos mai repede kilogramele in plus, ascultarea unor asemenea ritmuri in timpul exercitiilor; evident, aveti nevoie de niste casti performante si de o zona care sa va permita alergarea in asemenea conditii.

zonia.ro%20
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies